Marjetka Popovski

 • Od Tirolske do Grčije

  Marjetko z njeno kitaro poznajo po mnogih krajih Slovenije. S svojim delovanjem bogati svoje znanje in znanje drugih. Je Primorka, doma iz Izole, njene korenine pa so močno razvejane - od Tirolske do Grčije.

 • Marjetka Popovski

  Marjetka prepeva že vse življenje od otroškega zborčka naprej... "Brez glasbe in pesmi bi bilo moje življenje pusto", je dejala...

  S petjem je pričela že v otroškem pevskem zborčku, pa v osnovni šoli, nadaljevala v gimnaziji, se priključila tudi folklorni skupini v Piranu in aktivno plesala in prepevala 10 let in opravila tudi celoletno izobraževanje za vodjo folklorne skupine.

  Kasneje je bila članica študijskega krožka "Beseda slovenske Istre", kjer je prepevala stare istrske pesmi.

  Slovensko ljudsko pesem je ponesla tudi k slovenskim rojakom v Avstralijo, Švico, Francijo, Avstrijo, Italijo, Hrvaško, Bosno, Srbijo in Makedonijo.

  Je prejemnica mnogih priznanj raznih humanitarnih organizacij, prejela je tudi priznanja Andragoškega centra Slovenije za ohranjanje in poučevanje kulturne dediščine, Zveze vojnih veteranov Slovenije in Združenja zveze borcev Slovenije za dolgoletna sodelovanja in je tudi nagrajenka Občine Izola.

 • Fotografije