PolePoje

 • Umetniški vodja: Dušan Prelog

  Dekliški pevski zbor iz Razkrižja je pričel delovati v začetku meseca aprila leta 2002 pod okriljem Razkriškega kulturnega društva Pole poje. Zborovsko prepevanje združujejo dekleta z raziskovanjem in poustvarjanjem glasbene kulturne dediščine v domačem Prleškem prostoru in tudi širše.

 • PolePoje

  Pojejo tako ljudske, kot tudi umetne pesmi domačih in tujih avtorjev, pri čemer njihov repertoar sega vse od gregorijanskega korala, preko renesanse in baroka, do najsodobnejših, tudi bolj zabavno obarvanih, skladb.

  Že v začetnih letih delovanja so dekleta pripravila vrsto tematsko obarvanih samostojnih koncertov in pri tem k sodelovanju povabile tudi nekatere priznane slovenske glasbene skupine, kot so denimo družinska ljudska godčevska zasedba Volk folk iz Ilirske Bistrice ter etno glasbena skupina Jara raja iz Ljubljane.

  V zadnjem obdobju se dekleta, skupaj z zborovodjem, posvečajo predvsem poustvarjanju ljudske glasbe. Tako so v preteklih sezonah med drugim pripravile: »Koncert ljudskih pesmi Prlekije, Prekmurja in Međimurja«, »Koncert ljudskih pesmi obrobnih slovenskih pokrajin« ter v zadnji sezoni tudi »Koncert ljudskih pesmi slovanskih narodov«, na katerem so predstavile po eno pesem vseh še živečih jezikovnih skupin, Južnih, Vzhodnih in Zahodnih Slovanov.

  V zboru v tej sezoni aktivno poje 12 pevk.

  Umetniški vodja je Dušan Prelog.

 • Fotografije